Τι λένε οι πληροφορίες για την στελέχωση της νέας κυβέρνησης

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες και οι πληροφορίες για την στελέχωση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί αύριο Τρίτη, ημέρα που πιθανότατα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και επίσημα τα ονόματα των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια συνένωση υπουργείων ανάλογα με το αντικείμενό τους, ενώ στα νέα υπουργεία θα υπάρχει ένας υπουργός και κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Σύμφωνα

με τις τελευταίες πληροφορίες ο Νίκος Παπάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης, ενώ ο μέχρι και σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στο υπουργείο Παιδείας ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ρόλο θα έχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Επίσης, έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, με υπουργό την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Νίκο Κοτζιά, ενώ στο υπουργείο Αμυνας ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα. Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ως αναπληρωτή του στρατηγού ε.α. Νικου Τόσκα.

Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά, ενώ το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα ανατεθούν σε εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, με πιθανότερο τον Δημήτρη Στρατούλη και για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολύ πιθανή είναι η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, με τον οποίο υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Τέλος, υπάρχει και το υπερυπουργείο που θα αναλάβει ο Πάνος Καμμένος και θα είναι το Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει το Δημόσιας Τάξης και το Ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα