Τι κατέθεσε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου – Οργιάζουν οι φήμες για νεαρό άτομο στο τιμόνι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προθεσμία ως την Παρασκευή για να απολογηθεί, πήρε ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου που εμβόλισε την τουριστική λάντζα.

Θα παραμείνει κρατούμενος ως την Παρασκευή

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστήριξε χθες, ότι το ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε έτρεχε με τουλάχιστον 21 μίλια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.

Μυστήριο με τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο – Οργιάζουν οι φήμες ότι στο τιμόνι ήταν νεαρός

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο αλλά και το ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Ορισμένες πληροφορίες αμφισβητούν ότι στο τιμόνι ήταν ο 77χρονος αλλά μιλούν για νεαρό πρόσωπο. Επίσης οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων τριών επιβατών, εκτός του 77χρονου, στο ταχύπλοο «Ντουέντε» με τις φήμες στην Αίγινα να οργιάζουν, ενώ αναζητούνται μάρτυρες-κλειδιά που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Στον «Ελεύθερο Τύπο» μίλησε ο Μίλτος Τρίμης, αδελφός του 56χρονου Στέλιου που έχασε τη ζωή του στην σύγκρουση του καϊκιού του με το ταχύπλοο στην Αίγινα.

«Δεν πιστεύουμε τα όσα ακούμε για το ποιός οδηγούσε»

Ο ίδιος αναφέρει πως «η λάντζα ήταν ένα μέτρο μεγαλύτερη από το ταχύπλοο. Ηταν εννιά μέτρα. Σκεφτείτε λοιπόν με τι ταχύτητα έτρεχε το ταχύπλοο για να προκαλέσει τέτοια ζημιά στο καΐκι του Στέλιου. Ο αδερφός μου πάντα πηγαίνει σιγά για να ευχαριστηθεί ο κόσμος το δρομολόγιο. Δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτό που δεν μπορώ να πιστέψω ήταν ότι οδηγούσε ο 77χρονος. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας με προβλήματα υγείας να είχε αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα. Εκτιμώ ότι οδηγούσε άλλος και ανέλαβε την ευθύνη ο 77χρονος. Είχε άλλωστε το χρόνο να το σκεφτεί αφού διέφυγε μετά το περιστατικό. Ενδεχομένως ο χειριστής να ήθελε να κάνει φιγούρα περνώντας ξυστά από το καΐκι. Χάσαμε τον άνθρωπό μας τόσο άδικα».

Λυκουρέζος: Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειρισμό

Ο συνήγορος υπεράσπισής του 77χρονου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας χθες κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια Πειραιά για τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πελάτης του, είπε πως «ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα», προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κ.Λυκουρέζος προσέθεσε ότι ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ τόνισε ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγα χρόνια είχε ανανεώσει την άδειά του.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- Αποσύρθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Ο τραγικός θάνατος του καπετάνιου

Κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου καπετάνιου της τουριστικής λάντζας, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Το άρθρο Τι κατέθεσε ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου – Οργιάζουν οι φήμες για νεαρό άτομο στο τιμόνι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press