Τι δείχνουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Μέλη του ενόπλου τμήματος της οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο» (DHKP-C), που δρα στην Τουρκία, είναι οι Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν μαζί με Έλληνες συνεργάτες τους, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό από την Ελληνική Ακτοφυλακή, του φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Ο

αξιωματικός επιβεβαίωσε ότι ο ένας από τους Τούρκους υπηκόους, ο 55χρονος Χασάν Μπιμπέρ, είναι ο καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία από την INTERPOL Τουρκίας, για τρομοκρατική δράση.

Επίσης, ένας ακόμα Τούρκος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, καταζητείται εκτός των άλλων και με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών Αρχών και έχει καταδικαστεί στη Γερμανία σε 4 χρόνια φυλάκισης για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ κυκλοφορούσε με πλαστό γαλλικό διαβατήριο, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Απρίλιο από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι συλληφθέντες έκαναν μεταφορά οπλισμού στην Τουρκία, όπου, από κάποια σχεδιαγράμματα και χάρτες που βρέθηκαν, φαίνεται πως είχαν σκοπό να αποβιβαστούν, αλλά εξετάζεται ποιος ήταν ο τελικός προορισμός των όπλων και εκρηκτικών, καθώς και η προέλευσή τους. Το βέβαιο είναι ότι δεν έχουν κλαπεί από κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες που έχουν συλληφθεί, δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, αλλά οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για άτομα που συνεργάζονται στενά με τους Τούρκους (από τους οποίους οι περισσότεροι είναι κουρδικής καταγωγής).

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οι έξι συλληφθέντες στο φουσκωτό σκάφος και στην Χίο, οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Εφετών Χίου. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα όπλα φορτώθηκαν στη Χίο, με προορισμό την Τουρκία, οι δε δύο Έλληνες που επέβαιναν στο φουσκωτό είχαν πραγματοποιήσει και άλλο δρομολόγιο πριν από λίγο διάστημα, μεταφέροντας, όμως, μόνον πρόσωπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα