Θυσίασαν κατσίκα στο αεροδρόμιο για να έχουν ασφαλείς πτήσεις! (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αεροπορική τραγωδία της 7ης Δεκέμβρη στο Πακιστάν που κόστισε τη ζωή σε 47 άτομα, ήταν αφορμή για να προβούν σε μία παράξενη και μακάβρια ενέργεια οι υπεύθυνοι του διεθνούς αεροδρομίου «Μπεναζίρ Μπούτο» στο Ισλαμαμπάντ.

Για την ακρίβεια, έσφαξαν δίπλα στο αεροπλάνο μια μαύρη κατσίκα, πριν από μια δοκιμαστική πτήση ενός αεροσκάφους τύπου ATR – 42, για να τους φέρει…καλή τύχη!

Αυτό ωστόσο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς η πράξη αντίκειται στους διεθνείς κανόνες για τις αεροπορικές μεταφορές.

Οι διεθνείς κανόνες

για τις αεροπορικές μεταφορές είναι εξαιρετικά αυστηροί και απαγορεύουν «συντρίμμια ξένου αντικειμένου» κοντά σε αεροσκάφος. Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ , απαγορεύει «κάθε αντικείμενο ζωντανό ή όχι, το οποίο βρίσκεται σε ακατάλληλη θέση στο περιβάλλον του αεροδρομίου».

Τις αντιδράσεις τους εξέφρασαν οι πιλότοι και μέσω του διαδικτυακού τους φόρουμ «The Professional Pilots Rumour Network». Συγκεκριμένα κάποιος έγραψε: «Αναρωτιέμαι αν η κατσίκα είχε εισαχθεί σωστά στην ασφαλή περιοχή».

Το άρθρο Θυσίασαν κατσίκα στο αεροδρόμιο για να έχουν ασφαλείς πτήσεις! (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα