Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις του Κάμερον

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος σχολίασε ότι σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει την πρόθεση να κλείσει τα σύνορα της Αγγλίας στους Έλληνες πολίτες.

Με αφορμή της δηλώσεις αυτές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε πρόσκληση στον βρετανό πρέσβη, ώστε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και να τονίσει ότι τέτοιες δηλώσεις δεν

βοηθούν το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της Ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου. Θα ήταν προτιμότερο αν ο βρετανός πρωθυπουργός, αντί να κάνει προσβλητικά σχόλια ή σχόλια που δημιουργούν τεχνητή νευρικότητα στις αγορές, έδινε περισσότερες εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι εκτός Ευρωζώνης, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της Ευρωζώνης!».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του τη δυσαρέσκεια και την οργή του για τις δηλώσεις αυτές με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο. Συγκεκριμένα σχολίασε πως «πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «υποθέτω πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

Keywords
Τυχαία Θέματα