"Θερίζουν" ελεύθεροι σκοπευτές στην Τουρκία (φωτογραφίες-σοκ)

Ξεκίνησαν οι οδομαχίες στην Κωνσταντινούπολη, σε λιγότερο από μία ώρα από τις 4 μμ που είχε προγραμματιστεί η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ.

Πέρα από την αστυνομία η οποια έκανε χρήση πραγματικών πυρών, βολές εκτελέστηκαν και από ... ελεύθερους σκοπευτές τους οποίους η τουρκική κυβέρνηση είχε αναπτύξει περιμετρικά της πλατείας Ταξίμ

Μέχρι στιγμής στα επεισόδια καταμετρώνται τουλάχιστον πέντε νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες όπως μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ μόλις χάραξε και φάνηκε η έκταση της σφαγής..

Ένας δημοσιογράφος

και ένας καμεραμάν τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες, την ώρα που κατέγραφαν τα βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ.

Αν και σημείωσε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στη χώρα, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη και να προκαλεί εντάσεις «υποστηρίζοντας ότι το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα».

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν λάθος η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης από τον υπουργό Εσωτερικών.

«Ήταν λάθος η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Οκ. Διέταξα έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών. Ήταν υπερβολικό», είπε.

Εν μέσω απαγόρευσης, από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, της μετάδοσης ειδήσεων σχετικών με τα επεισόδια ή της προβολής εικόνων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η τουρκική αστυνομία έπνιξε στο αίμα τις ογκώδεις διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων, που ακολούθησαν τη βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτών από το Πάρκο Γκεζί.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένα δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη διέταξε την αναστολή των σχεδίων για ξερίζωμα των δέντρων από την περιοχή.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται πραγματικά σοκάρουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα