Θέμα επιλογής

Tου Αριστείδη Αποστόλου ([email protected])

Η ιστορία της Ινδής Αρουνίμα Σίνχα μάλλον πέρασε στα ψιλά των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο μίας μεγαλύτερης αναφοράς, καθώς οι συνειρμοί που δημιουργεί με την ελληνική πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από εύλογοι. Η Αρουνίμα ζούσε μία ευτυχισμένη ζωή ως τα 23 της χρόνια, καθώς ήταν μία ανερχόμενη αθλήτρια στη χώρα της και μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Ινδίας. Τότε, όμως, συνέβη ένα γεγονός που της άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Η Αρουμίνα βρισκόταν σε ένα βαγόνι τρένου, όταν κάποιοι επιχείρησαν να τη ληστέψουν.

Η ίδια επέλεξε να αντισταθεί. Μοιραία απόφαση, όπως αποδείχθηκε. Οι άνδρες την πέταξαν από το τρένο ενώ αυτό κινούταν, με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα το αριστερό της πόδι, το οποίο τελικά ακρωτηριάστηκε περίπου στο ύψος του γόνατος.

Ένα τέτοιο γεγονός θα είχε κάνει πολλούς να τα παρατήσουν, να κλειστούν στον εαυτό τους και να καταριούνται την άδικη μοίρα τους. Όχι όμως την Αρουνίμα. Από το νοσοκομείο ακόμα, το μόνο που σκεφτόταν ήταν πως θα αποδείξει - πρώτα από όλους στον ίδιο της τον εαυτό- πως είναι ακόμα «ζωντανή». Αποφάσισε να κάνει κάτι σχεδόν ακατόρθωτο για έναν ακρωτηριασμένο άνθρωπο: να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Αρουνίμα προετοίμαζε τον μεγαλύτερο αγώνα που έδωσε στη ζωή της. Και καθώς τα σωματικά της προσόντα ήταν πλέον ελλιπή, συμπλήρωσε από μία δεξαμενή που είχε σε περίσσεια: από την ψυχή της. Και τα κατάφερε. Η 25χρονη Αρουμίνα έγινε η πρώτη ανάπηρη γυναίκα που κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του όρους Έβερεστ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, έκανε 52 ημέρες για να αναρριχηθεί από το Κατμαντού μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων.

Η Αρουμίνα έκανε πολλές επιλογές στη ζωή της. Σε άλλες το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, σε άλλες όχι. Σε καμία στιγμή όμως,της μέχρι σήμερα ζωής της, ακόμα και όταν τα πράγματα πήγαν τελείως στραβά, δεν τα παράτησε, δεν αφέθηκε στη μοίρα της, δεν άφησε άλλους να αποφασίσουν για αυτήν: έθεσε η ίδια, τα όρια για τη δική της ζωή…

Keywords
Τυχαία Θέματα