Θα μείνουμε με 600.000 δημοσίους υπαλλήλους…

Δεν είναι πολλοί. Κοστίζουν όμως ακριβά γι’ αυτό που πραγματικά προσφέρουν ή καλύτερα γι’ αυτά που δεν κάνουν. Το 2009, η Ελλάδα είχε περίπου 1 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Φέτος θα συνταξιοδοτηθούν περισσότεροι από 40.000 και στο τέλος η χώρα θα μείνει με 600.000 είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

«Εγώ

δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου ούτε σε μια απόλυση» είπε ο υπουργός με στόμφο, όταν στον ιδιωτικό τομέα 1.000 άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα. Ο Α. Μανιτάκης πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας του Δημοσίου με την ανακατανομή του προσωπικού:

«Το μέτρο της κινητικότητας έχει στοιχεία αυθαιρεσίας αλλά είναι το λιγότερο οδυνηρό και άδικο από οποιοδήποτε άλλο. Ήταν αναγκαίο να το πάρουμε γιατί ήταν προαπαιτούμενη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια κατέληγε σε 2.000 υπαλλήλους να μπουν σε σχήμα της κινητικότητας. Αυτό προσπάθησα να κάνω σεβόμενος αναγκαιότητα στιγμής και τις υποχρεώσεις που είχαμε. Δεν θέλω να πω για τις 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις που υπήρχαν το 2012».

Ο κ. Μανιατάκης ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν υπάλληλοι σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: « Οι ένστολοι που απασχολούνται σε διοικητικά καθήκοντα θα πάνε στις μονάδες τους. Θα καλυφθούν κενά σε διοικητικούς υπαλλήλους στην παιδεία και στον ΕΟΠΥΥ .» 

Keywords
Τυχαία Θέματα