Θα δηλώνονται τα πάντα από δω και στο εξής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η νέα άποψη για τις οικονομικές συναλλαγές τα έχει όλα! Από μία απλή απόδειξη ΔΕΗ έως το επίδομα ή μια μεγάλη αγορά. Θα έχει και ποινές για όσους το παρακάμψουν. Θα περιγράφει για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο με πλήρη στοιχεία για την συνολική του περιουσία. Στον σχετικό φάκελο θα έχουμε ακίνητα, κατοικίες, οικόπεδα,

αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, συναλλαγές, δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, δαπάνες οικογένειας, νοσήλια, δίδακτρα δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο.

Το κράτος θα φορολογεί με βάση πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση μη υπάρχοντα στοιχεία. Το περιουσιολόγιο θα συγκρίνει εισοδήματα και περιουσία, με πλήρη εικόνα της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων των φορολογουμένων. Η φορολογική διοίκηση θα ελέγχει:

Καταθέσεις σε όλες τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικόΌλες τις θέσεις σε μετοχέςΕπενδύσεις σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτιαΕπενδύσεις σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίωνΣυμμετοχή σε ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμεςΑπόκτηση ή χρήση ακινήτουΟικοδομικές εργασίας ή αγορά οικοπέδουΑπόκτηση, συντήρηση και επισκευή ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής και δεξαμενών κολύμβησηςΑγορά περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίαςΠληρωμές δανείωνΕξοφλήσεις πιστωτικών καρτώνΔωρεέςΓονικές παροχές χρηματικών ποσών από οποιοδήποτε πρόσωποΠληρωμή ενοικίων πρώτης κατοικίαςΠληρωμή κατοικίας παιδιών που σπουδάζουνΠληρωμή διδάκτρων ή φροντιστηρίωνΠληρωμή ασφαλίστρων ή ασφαλίστρων ζωήςΚάθε ασφαλιστική εισφοράΠληρωμές τιμολογίων ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου κ.λπ.Όλες τις δαπάνες διαβίωσηςΑεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού κ.λπ.

Θα διασταυρώνονται όλες οι οικογενειακές δαπάνες, όπως:

Έσοδα από ενοίκια, αλλά και πληρωμές ενοικίων σε ιδιοκτήτεςΔαπάνες για ασφάλιστρα σε ασφαλιστικές εταιρείεςΑποζημιώσεις από ασφαλιστικές, αλλά και άλλες πηγέςΧρέωση πιστωτικών καρτώνΧρήση χρεωστικών καρτώνΠληρωμές σε ΔΕΚΟ, από όπου θα προκύπτει αν υπάρχει πολυτελής διαβίωσηΛογαριασμοί κινητών και σταθερής τηλεφωνίαςΠληρωμή διδάκτρωνΠληρωμή για καύσιμα σε ΙΧΣέρβις αυτοκινήτωνΕπισκευές ακινήτων.

Όλα αυτά στόχο θα έχουν να προσδιοριστούν όλα τα εισοδήματα του φορολογούμενου, να διασταυρωθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των Ελλήνων, ώστε να γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών τί κατέχει ο κάθε Έλληνας. Θα έχουμε τέλος, «κατασχέσεις εξπρές αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αφού η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί όπλο για την αύξηση των εσόδων».

Το άρθρο Θα δηλώνονται τα πάντα από δω και στο εξής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα