Τέλος στη μονομερή εκεχειρία στην Τουρκία έβαλαν οι Κούρδοι του PKK

Τον τερματισμό της μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει ενόψει τον τουρκικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα το κουρδικό εργατικό κόμμα (PKK), όπως μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat. Όπως είναι γνωστό, το PKK είχε κηρύξει μονομερή εκεχειρία μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην διαδήλωση ειρήνης στην Άγκυρα, ενώ αντίθετα ο τουρκικός στρατός συνέχισε

σε όλο αυτό το διάστημα τις επιθέσεις του κατά θέσεων των Κούρδων τόσο στο βόρειο Ιράκ, όσο και σε βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πολιτικής πτέρυγας του PKK, η εκεχειρία τερματίζεται εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής και των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), της Τουρκίας, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιθέσεις. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι χθες, Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τονίσει ότι οι επιχειρήσεις κατά του PKK θα συνεχιστούν έως ότου οι Κούρδοι μαχητές θάψουν τα όπλα τους, προσθέτοντας μάλιστα ότιτώρα δεν είναι ώρα για διάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα