Τελικά είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν;

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τα αναγκαία για τη δημιουργία ζωής οργανικά μόρια βρίσκονται από τα πανάρχαια χρόνια παρόντα στον Άρη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Άντριου Στιλ του Γεωφυσικού Εργαστηρίου του Ινστιτούτου Επιστημών Carnegie της Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσαν μετά από εξονυχιστική ανάλυση, ότι ο άνθρακας που υπάρχει σε δέκα μετεωρίτες

που έχουν βρεθεί στη Γη προέρχεται από τον Άρη, καλύπτοντας μάλιστα πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια της γεωλογικής ιστορίας του.

Όμως οι ίδιοι επιστήμονες απέκλεισαν την πιθανότητα ότι οι οργανικές ενώσεις του άνθρακα στους αρειανούς μετεωρίτες έχουν επηρεαστεί με υλικό από το περιβάλλον της γης κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα. Ο άνθρακας που βρέθηκε πάνω στους μετεωρίτες που μας ήρθαν από τον πλανήτη Άρη μάλλον προέρχεται από παλαιότερη ηφαιστειακή δραστηριότητα στον Άρη και ειδικότερα από τη δημιουργία των πετρωμάτων κατά την ψύξη του μάγματος και όχι από αρχαία αρειανά μικρόβια. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του πλανήτη στο έδαφός του βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες οργανικής χημείας, οι οποίες στην Γη τουλάχιστον, αποτελούν το υπόβαθρο για την ανάδυση της ζωής.

Η επόμενη επιστημονική αποστολή στον Άρη, το νέο όχημα τύπου ρόβερ «Mars Science Laborarory» ή αλλιώς «Curiosity» προγραμματίζεται να φθάσει στον πλανήτη φέτος τον Αύγουστο και να αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως πάνω στο ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με ένα ερώτημα που ταλανίζει τους ανθρώπους, για το αν είμαστε δηλαδή η μόνη μορφή ζωής πάνω στο σύμπαν.
Πηγή: nooz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα