«Τελειώνει» το θέμα Καρυπίδη η Κουμουνδούρου

Μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συναντά η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, να στηρίξει τον Θ. Καρυπίδη για υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, οι αντισημιτικές και εθνικιστικές αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Καρυπίση, στο facebook προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών και αιτήματα ανάκλησης του χρίσματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε

σκληρή κριτική για την επιλογή του.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναβλήθηκε για σήμερα (06/02), προκειμένου να γίνει με τη συμμετοχή του κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος χθες βρισκόταν στην Κεφαλονιά.
Τη διαφωνία της για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει αρχικά η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά πλέον είναι πολλά τα στελέχη του κόμματος που λένε «όχι» στη συγκεκριμένη επιλογή.
Εν τω μεταξύ, στην Κοζάνη βρίσκονται σήμερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Κ. Πουλάκης, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος, που αναμένεται να λάβει σχετικές αποφάσεις ώστε η όποια απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να έχει την κάλυψη των τοπικών κομματικών οργάνων.

Προμήνυμα απόσυρσης της υποψηφιότητας

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης ο Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα Καρυπίδη κλείνει, μιλώντας στον Σκάι, για λάθη που είναι καλό να αναγνωρίζονται.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως κατά τη σημερινή συνάντηση του κ. Βίτσα με τον κ. Καρυπίδη θα ερωτηθεί ο δημοσιογράφος αν εννοούσε αυτά που έχει πει για τη Χρυσή Αυγή και τον Ηλ. Κασιδιάρη καθώς και για τις δηλώσεις του για τη ΝΕΡΙΤ.

«Αν τα εννοούσε, όχι υποψήφιος δεν θα είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν θα μπορεί να περάσει», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Το «πάθημα» να γίνει μάθημα σχολιάζει ο Δ. Παπαδημούλης

Δύο αναρτήσεις στο twitter έκανε την Πέμπτη )06/02) το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σχολιάζοντας την απόφαση για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη είπε πως είναι «πάθημα» που πρέπει να γίνει μάθημα.

Όπως είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρειάζεται συμμαχίες αλλά «με αξιολόγηση, προσοχή και συλλογικότητα».

Σε ό,τι αφορά όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα σχολείασε πως δεν είναι δυνατόν να μας κάνουν μαθήματα αντιρατσισμού «αυτοί που έκαναν και στηρίζουν τον υμνητή των βιβλίων του Πλεύρη, Αδ. Γεωργιάδη, Υπουργό»!

Keywords
Τυχαία Θέματα