ΤΧΣ: Πρώτα ανακεφαλαιοποίηση και μετά πώληση της Εμπορικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει ήδη ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες τράπεζες ότι προϋπόθεση για την πώληση αποτελεί η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής. Μέχρι 10 Αυγούστου οι προσφορές Eurobank και ΕΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, όρο για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας αποτελεί η ανακεφαλαιοποίησή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τραπεζική πηγή.

Το Ταμείο έχει ήδη διοχετεύσει 18 δισ ευρώ στις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες και θέλει να αποφύγει περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων της Εμπορικής από τα αποθέματά του.

«Το ΤΧΣ έχει θέσει τέσσερα κριτήρια για να προχωρήσει η πώληση, με προτεραιότητα η Εμπορική να πουληθεί ανακεφαλαιοποιημένη», δήλωσε η τραπεζική πηγή στο Reuters.

Οι ενδιαφερόμενοι

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταθέσει ακόμη πρόταση.

Μοναδική κατατεθείσα πρόταση παραμένει αυτή της Alpha Bank.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Eurobank επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα σημειώνει ότι δεν έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση, σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με το θέμα της υποβολής πρότασης εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά.

Η Εθνική Τράπεζα, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα