Τάισαν πάνω από 1.000 ανθρώπους με εντομοκτόνο!

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας και έχει «πατρίδα» του την Ιαπωνία, όπου πάνω από 1.000 άτομα ασθένησαν ύστερα από κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων. Τα φαγητά ήταν μολυσμένα με ένα φυτοφάρμακο-εντομοκτόνο, κάτι που –όπως ήταν φυσικό- προκάλεσε συμπτώματα δηλητηρίασης.

Στα μολυσμένα

προϊόντα συγκαταλέγονται λαζάνια και πίτσα της Aqlifoods, θυγατρικής της Maruha Nichiro Holdings, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλασσινών στη χώρα. Εκ των θυμάτων, περίπου οι 200 είναι κάτοικοι του νησιού Χοκάιντο. Στην περιφέρεια της δυτικής Οζάκας, ένα βρέφος εννέα μηνών νοσηλεύτηκε τη Δευτέρα με εμετούς μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων κροκετών με κρέμα καλαμποκιού, αναφέρει το πρακτορείο.

Η συγκέντρωση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου που εντοπίστηκε στις κατεψυγμένες κροκέτες που παρασκεύαζε η εταιρεία Aqlifoods ήταν 2,6 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο. Δείγμα από τις κροκέτες βρέθηκε ότι περιείχε περίπου 26.000 μέρη ανά εκατομμύριο του φυτοφαρμάκου-εντομοκτόνου μαλαθείου. Στην κρούστα από τις κατεψυγμένες κροκέτες των Maruha Nichiro και Aqlifoods, με έδρα της περιφέρεια Γκούνμα βόρεια του Τόκιο, εντοπίστηκε η υψηλότερη συγκέντρωση της ουσίας αυτής. Οι κατεψυγμένες κροκέτες διατέθηκαν στην κεντρική Ιαπωνία.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, το υψηλό επίπεδο μόλυνσης σε κομμάτια των κροκετών δείχνει ότι το φυτοφάρμακο προστέθηκε μετά την παρασκευή των κατεψυγμένων προϊόντων. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για δολιοφθορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα