Ταυτοποιήθηκαν άλλα 6 άτομα που εξαπατούσαν πολίτες με πωλήσεις τροχοφόρων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άλλα έξι άτομα ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί στην Ελασσόνα, ως περιφερειακά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με την πανελλήνια δράση που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με υποτιθέμενες πωλήσεις παντός είδους τροχοφόρων μέσω αγγελιών.

Η οργάνωση είχε εξαρθρωθεί στο κύριο μέρος της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εξιχνιάστηκαν άλλες οχτώ υποθέσεις απάτης

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν ακόμη οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που κατέβαλαν χρήματα

για να αγοράσουν τελικά… αέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απατών στις σαράντα εννέα.

Το απίστευτο είναι ότι οι νέες απάτες έγιναν μετά τις συλλήψεις των έξι αρχηγικών μελών της σπείρας, με δράστες τα ελεύθερα μέλη!

Εξαπατούσαν πολίτες σε όλη την Ελλάδα

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξαπατούσαν πολίτες, από διάφορες περιοχές της χώρας, με υποτιθέμενες πωλήσεις μεταχειρισμένων τροχοφόρων, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει-και δημοσιεύονται προς υπενθύμιση των παγίδων, που κρύβει ενίοτε το διαδίκτυο- οι δράστες, αναρτούσαν αγγελίες που αφορούσαν υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων κ.α.) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων πολιτών -υποψήφιων αγοραστών.

Έπειθαν τα θύματα τηλεφωνικά, να καταθέσουν χρήματα

Στη συνέχεια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την οριστικοποίηση της αγοραπωλησίας, είτε απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους , είτε μέσω εμβασμάτων χρημάτων που κατατίθεντο σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, είτε μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών

Στο πλαίσιο των ερευνών, τότε, εξιχνιάσθηκαν 41 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, κατά τις οποίες κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 53.332 ευρώ.

Το άρθρο Ταυτοποιήθηκαν άλλα 6 άτομα που εξαπατούσαν πολίτες με πωλήσεις τροχοφόρων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα