Τα ζητήματα περιβάλλοντος και ζώων απασχόλησαν το υπ. Παιδείας

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και το φόρουμ Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων μετά από αίτημά τoυς πραγματοποίησαν συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου με τον υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού τέθηκαν τα αιτήματα της ομοσπονδίας προς συζήτηση, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

α. Να μην στέλνονται παραινετικές εγκύκλιοι από τις υπηρεσίες του υπουργείου προς τα σχολεία

όλων των βαθμίδων προκειμένου να παρακολουθούν παραστάσεις ή εκθέσεις όπου υπάρχουν ζώα σε αιχμαλωσία.

β. Να δοθεί άδεια στην ομοσπονδία μας για την τέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αρχικά σε 3 μεγάλες περιφερειακές διευθύνσεις, της Κεντρικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η δυνατότητα παρουσίασης αυτών των διαδραστικών σεμιναρίων και σε άλλες περιοχές, από οπουδήποτε και αν ζητηθεί μέσω της οικείας περιφερειακής διεύθυνσης.

γ. Η ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών της Ο.Λ.Μ.Ε., θα διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο μαθήματος για ζητήματα περιβάλλοντος και ζώων, με τα ανάλογα διδακτικά βοηθήματα, το οποίο θα απευθύνεται στην Α’ Λυκείου και εν συνεχεία, μετά την έγκρισή του από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) θα ενταχθεί από το Υπουργείο στο μόνιμο υποχρεωτικό μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής της Α’ Λυκείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα