Τα βρίσκουν Πολιτεία και FIFA, UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο

Τα βρίσκουν όπως φαίνεται η κυβέρνηση και FIFA, UEFA για το θέμα του αθλητικού νομοσχεδίου με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού του ποδοσφαίρου της χώρας μας. Η UEFA έστειλε το Σάββατο επιστολή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου εστιάζει τις παρατηρήσεις σε δύο άρθρα του

νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.

Όπως γνωστοποιεί στην επιστολή της, αποδέχεται το άρθρο 15 περί αυτοδιοίκητου, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Επίσης, στο άρθρο που προβλέπει τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποφασίζει αποκλεισμό των συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA ζητά να διευκρινιστεί κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών, πράγμα που θα αποδεχθεί όπως όλα δείχνουν ο κ. Κοντονής, ενώ στο άρθρο που αφορά τη συγκρότηση των επιτροπών της ΕΠΟ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις οι οποίες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αποτελούν κυρίως θέμα ορολογίας συμβατής με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει αισιοδοξία από την κυβέρνηση ότι το θέμα κλείνει χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για ποδοσφαιρικό Grexit, ενώ και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν αλλάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα