Τα «τσούγκρισαν» για Καλό Πάσχα!

Του Στράτου Ιωακείμ ([email protected])

Το θέμα της εβδομάδας ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Αντώνης Μανιτάκης, αντίστοιχα. Οι δύο άνδρες αν και προέρχονται από τον ίδιο φορέα (ΔΗΜΑΡ) κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλο θέμα στη συνοχή της κυβέρνησης διαφωνώντας στην πολυσυζητημένη διάταξη που ετοιμαζόταν να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα». Η ρύθμιση προέβλεπε την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών

προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Τελικά, η λύση βρέθηκε... Αποσύρθηκε η διάταξη και θα επαναδιατυπωθεί!

Είναι φανερό πως στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν υπάρχει καμία συνοχή. Μέχρι χθες οι κόντρες της τρικομματικής αφορούσαν τα κόμματα που την εκπροσωπούν. Σήμερα ήρθαν να προστεθούν και οι ενδοπαραταξιακές διαφωνίες.

Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να δημιουργήσει ένα κλίμα προόδου, δεν πείθουν ούτε τους ίδιους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος.

Όμως δεν έφτανε αυτό... την ίδια μέρα και λίγο νωρίτερα, από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε η διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως και 35%!

Την απόσυρση της διάταξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε όσους νομίζουν πως δυο «γκάφες» είναι αρκετές υπάρχει και τρίτη. Στο πολυνομοσχέδιο σχεδίαζαν ρύθμιση για «κατάργηση» της Κυριακάτικης αγρίας. Μαντέψτε... Αποσύρθηκε.

Επειδή το ξανασκέφτηκα και μάλιστα καλά, μόνο τυχαία δεν είναι τα γεγονότα...

Τα «τσούγκρισαν» για Καλό Πάσχα!

Keywords
Τυχαία Θέματα