Τα σχολεία που θα ανοίξουν πρόωρα στην Αττική

Την απόφαση να προσέλθουν οι μαθητές 500 σχολείων στις τάξεις τους έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκαλώντας την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσης εργασίας (8 πμ -11 πμ) για αύριο, Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κατηγόρησε για αυταρχισμό και υποκρισία τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο STAR

ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανέφερε ότι δεν βρίσκει το λόγο να παρακούσουν οι καθηγητές και οι μαθητές το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο έχει εκδοθεί από τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό αναφέρει ρητά ότι οι ημέρες καταλήψεων θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και αν κριθεί αναγκαίο και στο τέλος της χρονιάς.

Ανέφερε δε ο κ. Κεδίκογλου, ότι όσοι δεν υπακούσουν στις ρητές εντολές τότε θα διωχθούν πειθαρχικά. «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει, αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Πως απαντά η ΟΛΜΕ

«Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της, η ΟΛΜΕ.

Προκλητικές οι δηλώσεις του Σ. Κεδίκογλου λέει το ΚΚΕ

«Με τις προκλητικές του δηλώσεις, ότι όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσέλθουν στα σχολεία, που ξεκινάνε μαθήματα την Τετάρτη του Πάσχα, θα υποστούν πειθαρχικό έλεγχο, ο υφυπουργός είτε δεν γνωρίζει ότι υπάρχει απόφαση για στάση εργασίας, ή καταφεύγει σε επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και μαθητών, που δεν αποδέχονται τις “τιμωρητικές” λογικές του υπουργείου», αναφέρει τοΚΚΕ με σχόλιό του για τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών.

«Για τις χαμένες ώρες στα σχολεία δεν ευθύνονται οι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της παιδείας, αλλά τα κενά και οι ελλείψεις με ευθύνη της κυβέρνησης», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Δείτε όλα τα σχολεία της Αττικής που θα λειτουργήσουν τις επόμενες τρεις μέρες ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα