Τα πιο ακριβα κεράσια: Τιμή ρεκόρ για μια κασετίνα με σπάνια ποικιλία

Μια κασετίνα με τα ποιοτικά κι άρα πανάκριβα κεράσια του νομού Αομόρι της Ιαπωνίας, πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ στην πρώτη δημοπρασία της σεζόν. Τα κεράσια της ποικιλίας Junoheart πουλήθηκαν στην τιμή των 600.000 γεν, κοινώς έναντι 4.100 ευρώ, στην αγορά του Χατσινόχε. Και καθώς το κάθε κουτί περιλαμβάνει 15 κεράσια -που αποκαλούνται Aomori Heartbeat, το κορυφαίο είδος της συγκεκριμένης ποικιλίας- σημαίνει πως το κάθε κεράσι κόστισε 280 ευρώ!

The heart-shaped

cherries with the name of “Junoheart” will be in stores outside of Aomori (where they are produced) for the first time from the first half of July. The price for this 15 piece box (photo below) is 5000 yen (including shipping) online.https://t.co/BKh19mq6J2 pic.twitter.com/FWzemAwbiQ

— albanglian (@albanglian12) June 12, 2020

Το ποσό αυτό ξεπέρασε κατά πολύ το περασμένο ρεκρό των 450.000 γεν που σημειώθηκε πέρυσι. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Αομόρι ανέπτυξε τη νέα αυτή ποικιλία κερασιών το 2019.  Ο μεγαλύτερος πλειοδότης ήταν η Ναγκατσούκα Σέικα, εταιρείας χονδρικής πώλησης φρούτων και λαχανικών με έδρα το νομό Τσίμπα, ο οποίος ήταν και πέρυσι ο κερδισμένος της δημοπρασίας.  «Το πάθος του παραγωγού είναι σπουδαίο και αυτά τα κεράσια δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού» ανέφερε η Κιόκο Ναγκατσούκα, πρόεδρος της εταιρείας.

#Junoheart, cherries produced in #Aomori Prefecture with a distinct heart shape, are set to go on sale nationwide in June. https://t.co/5zO4ahSSiz pic.twitter.com/mJUcBYEIJa

— The Japan News (@The_Japan_News) June 1, 2020

«Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το μέγεθος και τη γλυκύτητά τους. Παρότι υπάρχουν πολλοί που δεν τα ξέρουν, θα ήθελα να συστήσω αυτά τα κεράσια σε όλη τη χώρα» είχε πει στην περυσινή δημοπρασία η ίδια.

Με πληροφορίες από Japan News/Mainichi
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιμή,timi