Τα μυστικά των αγορών από το διαδίκτυο

Οι ηλεκτρονικές αγορές κρύβουν ευκαιρίες όμως κάποιες φορές οι διαδικτυακές αγορές μπορεί να κρύβουν και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον καταναλωτή. Παρά όμως τη δεδομένη εξάπλωση των online αγορών , έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ένας στους πέντε χρήστες δεν νιώθει άνετα να μοιράζεται τα οικονομικά του στοιχεία στο διαδίκτυο. Για να μη γίνει η αγορά “τραυματική εμπειρία” ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Πριν κάνετε κάποια αγορά

-Αναζητήστε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που ξεκινούν από https://

(όπου το s σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι ασφαλής) και συνοδεύονται από ένα λουκέτο στην κάτω δεξιά γωνία του browser. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μεταφορά των προσωπικών σας στοιχείων θα γίνει με ασφάλεια .

-Go international: Ξεκινήστε την αναζήτησή σας από τον διεθνή ιστότοπο της εταιρίας που σας ενδιαφέρει. Από εκεί, ακολουθείστε τους παρεχόμενους συνδέσμους για τον ιστότοπο που η ίδια προτείνει για ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα.

-Διαβάστε την πολιτική απορρήτου της εταιρίας. Μάθετε για την πολιτική προστασίας που χρησιμοποιεί η εταιρία για τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και για τη διαδικασία συλλογής, χρήσης και μεταφοράς των στοιχείων αυτών σε τρίτους.

-Επαληθεύστε τη νομική και φορολογική ταυτότητα του ηλεκτρονικού καταστήματος. Αυτή περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας, την αναγνώριση από το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον αριθμό του φορολογικού μητρώου, τους τρόπους πληρωμής και παράδοσης, τους όρους χρήσης, τις προθεσμίες και την πολιτική επιστροφής του καταστήματος.

-Να είστε προσεκτικοί. Συμβουλευτείτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας αλλά και ενώσεις καταναλωτών για συστάσεις και κριτικές όσον αφορά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος που σας ενδιαφέρει. Μην αγοράζετε ακριβά προϊόντα ή υπηρεσίες από εμπόρους που δεν γνωρίζετε.

Κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής αγοράς:

-Μπορεί να σας ζητηθεί να παράσχετε προσωπικά και οικονομικά στοιχεία, απαραίτητα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής μέσω της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτά περιλαμβάνουν: τον τύπο και τον αριθμό της κάρτας, το όνομα του κατόχου, την ημερομηνία λήξης, τον κωδικό ασφαλείας και τη διεύθυνση αποστολής των λογαριασμών.

-Πληρώστε με πιστωτική κάρτα ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά τις συναλλαγές σας.

-Ποτέ μην δίνετε τον κωδικό PIN της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο.

-Ποτέ μην δίνετε οικονομικά και προσωπικά δεδομένα μετά από αίτημα που φτάνει σε εσάς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εταιρίες των πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες δεν θα ζητούσαν ποτέ τέτοιου είδους πληροφορίες μέσω email.

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς:

-Κρατήστε αρχείο των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών, στο οποίο θα καταχωρείτε είτε το έντυπο, είτε το ηλεκτρονικό αντίγραφο της σελίδας της συναλλαγής και/ή της σελίδας επιβεβαίωσης. Το αντίγραφό αυτό αποτελεί την απόδειξή σας.

-Ελέγξτε το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι αγορές που πραγματοποιήσατε μέσω διαδικτύου έχουν καταγραφεί σωστά.

-Ελέγξτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του «Δικαιώματος επιστροφής» στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν πραγματοποιήσετε την αγορά σας. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν την δυνατότητα επιστροφής των προϊόντων εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος αμέσως μετά την αγορά, στην περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τα προϊόντα που αγοράσατε.

The post Τα μυστικά των αγορών από το διαδίκτυο appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα