Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε με τις μπότες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα έχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι μπότες και αυτή την εποχή τις φοράμε καθημερινά.

Ωστόσο, κάνουμε μεγάλα λάθη.

Τις φοράμε με σορτσάκι

Οι μπότες φαίνονται παράταιρες, δεν δίνουν κάτι παραπάνω στο στιλ σας ούτε κάνουν το σύνολο πιο χειμερινό, ακόμα και αν το συνδυάζετε με σκούρο καλσόν ή χοντρό κολάν.

Δεν «στρώνετε» καλά το παντελόνι από μέσα

Αν το παντελόνι δεν είναι pencil και επομένως είναι πιο φαρδύ στο κάτω μέρος, βάλτε το μέσα σε μία κάλτσα. Διαφορετικά, θα δημιουργηθούν σούρες στα γόνατα,

που δεν θα σας κολακέψουν.

Επιλέγετε στενές μυτερές μπότες

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένες πια, όμως ο «κανόνας» αυτός ισχύει τόσο για τις μυτερές μπότες όσο και για τη νέα μόδα, τις ημι-μυτερές μπότες. Όταν τις αγοράσετε, σιγουρευτείτε ότι δεν είναι υπερβολικά στενές -τόσο στενές ώστε να διαγράφονται και να προεξέχουν από τις άκρες το πρώτο ή και το τελευταίο δάχτυλο. Το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό.

Πολύ στενές στο πάνω μέρος

Αν έχετε φαρδιές γάμπες και προτιμάτε μπότες στενές στο πάνω μέρος, κάνετε λάθος. Εκτός του ότι οι γάμπες σας φαίνεται να ασφυκτιούν, δεν έχετε την άνεση και τον χώρο να συνδυάσετε τις μπότες με παντελόνι. Προτιμήστε, λοιπόν, μπότες με φαρδύ άνοιγμα που είναι και στη μόδα.

Τις φοράτε με γκέτες που «κάνουν μπαμ»

Οι γκέτες είναι ένας τρόπος να μεταμορφώσετε τις μπότες σας, θέλει όμως μεγάλη προσοχή το πώς θα το κάνετε. Αν προτιμάτε τις κλασικές γκέτες-κάλτσα, φροντίστε η απόχρωσή τους να είναι σχεδόν ίδια ή να μοιάζει με αυτήν της μπότας, να είναι μονόχρωμες, χωρίς σχέδια και να μην κάνουν πολλές σούρες.

Μπότες πάνω απ’ το γόνατο

Στις πασαρέλες τις βλέπουμε με μίνι φούστες και φορέματα, όμως αν δεν έχετε ύψος και καλλίγραμμο κορμί, ο συνδυασμός αυτός δεν θα σας κολακεύσει. Φορέστε τις με σκούρο οπάκ καλσόν, κολάν ή στενό παντελόνι- όλα στην ίδια απόχρωση με τις μπότες. Διαφορετικά, η σιλουέτα σας θα «κόβεται» στα δύο.

Τις συνδυάζετε με κάπρι παντελόνια

Είναι μία από τις τάσεις της μόδας των τελευταίων χρόνων που πρέπει, όμως, να την υιοθετήσετε σωστά. Τα κάπρι παντελόνια έχουν μεγάλο άνοιγμα, γι’ αυτό δεν πρέπει να τα φοράτε με φαρδιές μπότες. Προτιμήστε να τα συνδυάζετε με μπότες που αγκαλιάζουν τις γάμπες και δεν κάνουν σούρες.

Το άρθρο Τα μεγάλα λάθη που κάνουμε με τις μπότες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα