Τα ΜΑΤ …έσπασαν το «μπλόκο» στα Διαβατά

«Εφοδο» πραγματοποίησαν το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ στο …μπλόκο των κατοίκων των Διαβατών που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο παλιό στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές από τον χώρο του στρατοπέδου. Απέκλεισαν την πρόσβαση προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας του χώρου μεταφοράς των προσφύγων.
Αντιδρώντας οι κάτοικοι έκλεισαν την παλιά εθνική οδός προς

την Έδεσσα στα Διαβατά. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου και έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος δήλωσε σήμερα πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.
«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση» είπε ο κ.Φωτόπουλος. «Αντ” αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Προπηλάκισαν το δήμαρχο

Όμως και ο ίδιος ο δήμαρχος βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδας διαμαρτυρόμενων πολιτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά.
Λίγο μετά τις 14.00 ο κ. Φωτόπουλος μετέβη στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαμαρτυρία, με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες του για τις ενέργειες για τι οποίες θα προβεί από δω και πέρα. Αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση ,ομάδα κατοίκων κινήθηκε εναντίον του και τον απώθησε με σπρωξιές και ύβρεις.
Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο έσπευσαν να προστατεύσουν τον δήμαρχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα