Τα απίστευτα πλεονεκτήματα της σχέσης με την καλύτερη σου φίλη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Αλλά ειδικά η σχέση που δημιουργείται μεταξύ δύο πρώην φίλων, έχει μία ξεχωριστή γοητεία. Είναι μία από τις λίγες σχέσεις, όπου η αγάπη προηγείται του έρωτα. Αυτό από μόνο του την καθιστά μοναδική. Ποιες είναι όμως οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν δύο πρώην φίλοι, και νυν ερωτευμένοι;

Πρώτα απ’ όλα γνωρίζετε ο ένας τον άλλον.

Πριν αποφασίσετε πως θέλετε να είστε ζευγάρι, υπήρξατε φίλοι. Μέσα λοιπόν, από αυτή την καθημερινή επαφή και τριβή, έχετε μάθει ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Μπορεί αυτό να σημαίνει

πως το κομμάτι της ανακάλυψης έχει μεταξύ σας χαθεί, αλλά σκέψου μόνο πως ενώ πολλά ζευγάρια προσπαθούν, ενώ ξέρουν πως οι χαρακτήρες τους δεν ταιριάζουν, εσείς γνωρίζετε ήδη πως η προσωπικότητα του ενός, ενθουσιάζει τον άλλον. Σε αυτού του είδους τη σχέση, η σημασία της εξωτερικής ομορφιάς δίνει τη θέση της στην αξία του χαρακτήρα.

Νιώθετε σαν να ξέρετε ο ένας τον άλλον από πάντα.

Κάτι το οποίο ισχύει σε μεγάλο βαθμό, καθώς η μεταξύ σας φιλία, σας έφερε κοντά και σας επέτρεψε να ανακαλύψετε ο ένα τον άλλον.

Δεν θα έχετε πρόβλημα συνεννόησης.

Στην αρχή κάθε σχέσης, γίνονται κάποιες υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζεις τον άλλον. Αυτό συμβαίνει συνήθως στον πρώτο καυγά. Ο ένας από τους δύο θα πει «Έλα μωρέ, ας το ξεχάσω. Δεν πειράζει». Αυτός που θα πει τη συγκεκριμένη φράση, είναι εκείνος που στο τέλος θα πονέσει περισσότερο. Στη δική σας όμως περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, γιατί ξέρετε τι είναι εκείνο που εκνευρίζει τον άλλον. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τον μάθετε, ούτε να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Δεν ντρέπεστε ο ένας τον άλλον.

Έχετε μοιραστεί κρυφές επιθυμίες κι όνειρα, που ίσως να μην γνωρίζει κανείς άλλος. Είναι λογικό λοιπόν να μην χωρούν ντροπές ανάμεσά σας. Ξέρετε τα ελαττώματα σας και έχετε αποδεχτεί και οι δύο τον άλλον, όπως ακριβώς είναι. Βασικά θεωρείτε τα ελαττώματα του/ της αξιαγάπητα.

Η σχέση έχει ήδη δοκιμαστεί.

Υπάρχουν σχέσεις που ενώ εξελίσσονταν ικανοποιητικά ναυάγησαν τόσο άδοξα και απρόσμενα, όταν ένας από τους δύο βίωσε μία δύσκολη κατάσταση. Για να χαρακτηρίσεις όμως κάποιον φίλο σου, πρέπει να μπορεί να είναι παρών όταν τον χρειάζεσαι. Πρέπει να μπορεί να είναι δίπλα σου, όταν το έχεις ανάγκη.

Υπάρχει εξ’ αρχής αγάπη.

Το πιο όμορφο και ανιδιοτελές συναίσθημα που υπάρχει. Έχετε εξ’ αρχής κατακτήσει ένα κομμάτι, στο οποίο πολλές σχέσεις δεν φτάνουν ποτέ. Όταν εσείς οι δύο καλείστε να αντιμετωπίσετε ένα τόσο εγωιστικό συναίσθημα, όπως είναι ο έρωτας, τότε το πιο δυνατό σας όπλο είναι η αγάπη, που ήδη υπάρχει μεταξύ σας.

Το άρθρο Τα απίστευτα πλεονεκτήματα της σχέσης με την καλύτερη σου φίλη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα