Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε αεροδρόμια και σταθμούς θέλει ο Γερμανός ΥΠΕΣ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάστασης ηλεκτρονικών προγραμμάτων αναγνώρισης προσώπων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερος ο εντοπισμός υπόπτων.

Σύμφωνα με το ντε Μεζιέρ ήδη δοκιμάζεται ένα παρόμοιο σύστημα για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει μετά από λίγα λεπτά.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω

αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΣ.

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί

Οι Γερμανοί παρουσιάζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στις μεθόδους επιτήρησης, κυρίως λόγω των καταχρήσεων αυτών των μεθόδων από την ανατολικογερμανική Στάζι και νωρίτερα την Γκεστάπο. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας όμως, φαίνεται να θεωρεί αναγκαία τέτοιου είδους μέτρα: «Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας»,

Το άρθρο Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε αεροδρόμια και σταθμούς θέλει ο Γερμανός ΥΠΕΣ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα