Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Συνέρχεται εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, σήμερα στη 13.00, προκειμένου να σχηματιστεί-σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα-υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Υπενθυμίζετια, ότι στο χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μετά από «πυρετώδεις» διαβουλεύσεις οι επικεφαλής των κομμάτων δεν κατέληξαν σε κοινά αποδεκτή λύση

για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Αν σήμερα δεν συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς άλλο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκισθεί αύριο, όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη στις 11.00 συγκροτείται σε Σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11.00 (Παρασκευή πρωί) με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα