Σύσκεψη για τον Έμπολα στο υπουργείο Υγείας

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ και πιθανότατα του υπουργού Μάκη Βορίδη, προκειμένου να εξεταστούν οι προετοιμασίες της χώρας μας για ενδεχόμενο κρούσμα Έμπολα.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά

με την εμφάνιση του ιού στην Ευρώπη προκειμένου να γίνουν οι όποιες αναπροσαρμογές στα προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί προκειμένου να εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Ειδικός χώρος έχει διαμορφωθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Έμπολα, εάν χρειαστεί. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στο μεταξύ ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα εμφανίστηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι και την Πράγα, σημαίνοντας συναγερμό στις υπηρεσίες υγείας όλων των κρατών της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα