Σύσκεψη αρχηγών εν όψει τρόικας

Τη χρυσή τομή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και της τρόικα αναζητά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντάται το απόγευμα στις 19.00 με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, μία ημέρα πριν την άφιξη

των εκπροσώπων των δανειστών.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τόσο το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ όσο και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν αποδεχθεί την αναγκαιότητα διατήρησης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ και για το τρέχον έτος, καθώς η τρόικα δεν εμπιστεύεται την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συλλέξει τα έσοδα που σήμερα συγκεντρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ωστόσο, η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί κάθετα με την παράταση είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ και το 2013.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι ο τρόπος είσπραξης του φόρου ακινήτων παραμένει «αγκάθι» και τόνισε ότι το ποσό που θα καταβληθεί από τους φορολογούμενους φέτος θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες έως τις 12 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Γιουρογκρούπ στην Ιρλανδία, ώστε να εγκριθεί η αποδέσμευση των 2,8 δισ. της δόσης του Μαρτίου και να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 6 δισ. που θα λάβει η χώρα μας με την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα