Συσκέψεις επί συσκέψεων για ΕΑΣ-πλειστηριασμούς

Τελείωσε το τετ-α-τετ του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ ο Πολ Τόμσεν εξερχόμενος από τη συνάντηση αρκέστηκε να πει απλώς ότι «καταγράφηκε πρόοδος». Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο in.gr ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στο να οριστικοποιηθεί το θέμα των πλειστηριασμών, των αμυντικών συστημάτων και του ΦΠΑ στην εστίαση, με άλλα λόγια τα τρία θέματα που θα συζητηθούν στο Euroworking Group

της Τρίτης.

Με τη συνάντηση της τρόικας με τον Γ.Στουρνάρα ολοκληρώθηκε ο σημερινός κύκλος των επαφών της τρόικας με την κυβέρνηση.

Ο κ. Στουρνάρας θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα των ΕΑΣ.

Σύσκεψη για τους πλειστηριασμούς

Την ίδια στιγμή το θέμα των πλειστηριασμών αποδεικνύεται ότι είναι το πιο δύσκολο των διαπραγματεύσεων, καθώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα έληξε χωρίς απόφαση. Ωστόσο πηγές ανέφεραν πως το κλίμα σήμερα (Δευτέρα) στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18:00 ήταν θετικό για την ελληνική πλευρά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και έγιναν βήματα προσέγγισης προς την ελληνική πλευρά.

Η νύχτα πάντως προμηνύεται μακρά καθώς θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς, ενώ αυτή την ώρα η ελληνική πλευρά ετοιμάζει εκ νέου τα επιχειρήματά της αλλά και τα στοιχεία που ζητά η τρόικα.

Βασικό «αγκάθι» παραμένει η μεταβατική διάταξη που θα προστατεύει υπό όρους την κύρια κατοικία για το 2014 καθώς υπάρχει χάσμα προσδοκιών μεταξύ των δυο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα