ΣΥΡΙΖΑ: Στο ρόλο του καλού μαθητή ο πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παίζει άριστα το ρόλο του καλού μαθητή», ενώ επισημαίνει ότι «η χώρα είναι η μία από τις μόλις τρεις της συμμαχίας που τηρούν το συμφωνημένο όριο του 2% του ΑΕΠ για τις δαπάνες σε αμυντικό

εξοπλισμό».

Αναφορικά με τη στάση της χώρας απέναντι στις κυρώσεις προς τη Ρωσία ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «είναι τραγικό και εξοργιστικό οι ‘’καλοί μαθητές’’ που βρίσκονται στην Ουαλία να μην αντιλαμβάνονται τη στάση χωρών, όπως η γειτονική Τουρκία, που αρνούνται να προσχωρήσουν σε κυρώσεις και ψυχροπολεμικές ενέργειες και επωφελούνται από την διακοπή εξαγωγών αγροτο-διατροφικών προϊόντων της χώρας μας, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ρωσίας με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το ρόλο του επικίνδυνου παρατηρητή των εξελίξεων και ‘’μετεξεταστέου’’ μαθητή».

Κριτική ασκεί και για το περιεχόμενο της παρέμβασης του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δια του κ. Σαμαρά μόλις ψέλλισε παρατηρήσεις και κριτική προς την Αφγανική κυβέρνηση, καλώντας την να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων της για να διακοπεί η ροή προσφύγων, που φτάνουν και στην Ελλάδα. Παράλληλα η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία και η Εσθονία είναι οι μοναδικές 3 χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ που τηρούν το συμφωνημένο όριο του 2% του ΑΕΠ που οφείλει να δαπανά σε αμυντικό εξοπλισμό και υποδομή κάθε μέλος».

«Την ίδια στιγμή που άλλες χώρες -μέλη επικαλούνται σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν την εισφορά τους στο κοινό νατοϊκό ταμείο. Είναι εκπληκτικό, αλλά και εξαιρετικά επώδυνο η σημερινή τροϊκανή κυβέρνηση να μην επικαλείται τουλάχιστον την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χωρά μας και ο λαός μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Στο ρόλο του καλού μαθητή ο πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα