ΣΥΡΙΖΑ: Χάσαμε 1,2 δισ. από επιστροφές κονδυλίων

Η κακή εφαρμογή αγροτικών προγραμμάτων αναγκάζει τη χώρα μας να επιστρέψει 1,162 δισ. ευρώ στην Ευρώπη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, το πρόστιμο είναι το υψηλότερο κατά χώρας μέλους για το συγκεκριμένο ζήτημα και αποτελεί το 28% των συνολικών ποσών που επιβλήθηκαν ως ποινές, στο σύνολο των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ίδιο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει,

μεταξύ άλλων, τα εξής:

Παρά τα χάλια της οικονομίας μας, η Ελλάδα έχασε 1,162 δις ευρώ την προηγούμενη πενταετία (2007-2012), από επιστροφές κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω «κακής εφαρμογής» αγροτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό αποτελεί το 28% των συνολικών ποσών που επιβλήθηκαν ως ποινές, στο σύνολο των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ίδιο διάστημα!

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του αρμόδιου επίτροπου για θέματα Γεωργίας Dacian Ciolos, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, από την οποία προκύπτουν τα εξής:

-Τα πρόστιμα που αφορούν στην Ελλάδα αποτελούν το 28% των προστίμων που έχουν επιβληθεί το ίδιο διάστημα, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει 1,162 δισ. ευρώ, με δεύτερη την Ιταλία με 670,85 εκατομμύρια ευρώ, και τρίτη την Ισπανία με 583,88 εκατομμύρια ευρώ.

-Οι ποινές που επιβλήθηκαν στη χώρα μας οφείλονται σε «αδυναμίες ελέγχου», «εσφαλμένα στοιχεία ΟΣΔΕ», «εκπρόθεσμες πληρωμές», «αδυναμίες όσον αφορά τη διαχείριση και τους ελέγχους του συστήματος πολλαπλής συμμόρφωσης», «αδυναμίες διαχείρισης και ελέγχου ενισχύσεων», κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα