Συρία: ομαδική εκτέλεση εργατών στο Κουσέιρ

Δώδεκα εργάτες εκτελέστηκαν χθες κοντά στο Κουσέιρ, στην κεντρική Συρία, από τις καθεστωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, ενώ επέστρεφαν με λεωφορείο από την εργασία τους σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

«Οι εργάτες επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο υποχρεώθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου έξω από το Κουσέιρ», δήλωσε ο Σαλίμ Καμπάνι, μέλος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού, διευκρινίζοντας ότι «εκτελέσθηκαν ομαδικά» . «Οι δυνάμεις του καθεστώτος τούς λήστεψαν, τούς έδεσαν πισθάγκωνα και τούς πυροβόλησαν» .

Σε βίντεο δημοσιεύτηκε από τους ακτιβιστές, φαίνεται

ένας σωρός πτωμάτων με φρικτά τραύματα, ενώ είναι προφανές πως πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση στο κεφάλι ή την κοιλιά.

Σύμφωνα με τον Σαλίμ Καμπάνι, οι ομαδικές εκτελέσεις έχουν γίνει συχνές στην πόλη του Κουσέιρ, ενώ πρόσθεσε πως «Το σημείο όπου σκοτώθηκαν οι εργάτες είναι επικίνδυνο και οι άνθρωποι συχνά βασανίζονται εκεί».

Πολλές περιοχές του Κουσέιρ είναι στόχος σφοδρών και αδιάκοπων βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

«Φοβόμαστε ότι πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν διότι δε διαθέτουμε τα αναγκαία υλικά για την ιατρική τους φροντίδα», είπε ο Σαλίμ Καμπάνι.

Την ομαδική εκτέλεση των 12 εργατών ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος κάλεσε τους παρατηρητές του ΟΗΕ να μεταβούν στο Κουσέιρ.

«Στο Κουσέιρ, το καθεστώς προχώρησε σε αδιάκοπους βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, διότι προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο μίας ζώνης που έχουν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις», είπε προσθέτοντας ότι «η εκεχειρία είναι νεκρή εδώ και έναν μήνα» .

Για το ζήτημα της Συρίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως στη Γενεύη το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να συζητήσει το θέμα της Συρίας. Στο σχέδιο απόφασης καταγγέλλονται οι σκόπιμες εκτελέσεις αμάχων, οι οποίοι είτε πυροβολούνται από μικρή απόσταση είτε υποκύπτουν σε βασανισμούς από στοιχεία του καθεστώτος, καθώς και οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα