Συρία: Δολοφονία δημοσιογράφου κυβερνητικής εφημερίδας

Θύμα δολοφονίας έπεσε σήμερα ένας δημοσιογράφος της συριακής κυβερνητικής εφημερίδας Τεσρίν, στη νότια συνοικία Τανταμόν της Δαμασκού, με τη συριακή τηλεόραση να κάνει λόγο  για μια «τρομοκρατική πράξη εναντίον των ενεργών δυνάμεων του έθνους».

Ο λόγος για τον 60χρονο Νάτζι Ασάαντ, συνταξιούχος δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχιζε να γράφει για την εφημερίδα, στην οποία ένα άρθρο του δημοσιεύθηκε χθες.

Ο Ασάαντ αποτελεί το δεύτερο δημοσιογράφο που δολοφονείται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες στη συγκεκριμένη συνοικία, όπου βίαιες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στους αντάρτες

και το στρατό.

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Μπάσελ Τάουφικ Γιούσεφ, δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης δολοφονήθηκε από αντάρτες που τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις πολιτοφυλακές «Σαμπίχα» του καθεστώτος.

Από το Μάρτιο του 2011, τουλάχιστον 15 επαγγελματίες δημοσιογράφοι, Σύροι και ξένοι, καθώς και 41 πολίτες-δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Η Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων, χαρακτηρίζει το μήνα Νοέμβριο, ως τον πιο αιματηρό μήνα για τους εργαζόμενους στα συριακά μέσα ενημέρωσης.

"Είναι μια σαφής και σοβαρή ένδειξη ότι οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της ενημέρωσης, αποτελούν στόχο τόσο των δυνάμεων του καθεστώτος όσο και της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία έχει σκοτώσει τρεις», τονίζει η «Ένωση Σύρων Δημοσιογράφων

Keywords
Τυχαία Θέματα