Σύντομα τα άτομα με αναπηρία αποκτούν γραφείο ενημέρωσης και νομικής υποστήριξης

Η ανάγκη δημιουργίας γραφείου ενημέρωσης και νομικής υποστήριξης για τα άτομα με αναπηρία κρίνεται επιτακτική όταν μάλιστα οι συνεχείς περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες από μεριάς της Πολιτείας έχει «γονατίσει» τις οικογένειες και τα ίδια τα άτομα, που καλούνται να επωμισθούν ένα τεράστιο φορτίο στην πλάτη τους, εξαιτίας των αυξημένων οικονομικών απαιτήσεων για την εξυπηρέτησή τους.

Την ίδρυση και λειτουργία γραφείου ενημέρωσης και νομικής υποστήριξης για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, σχεδιάζει η Μ.Κ.Ο. ameagreek,

που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο.

Το γραφείο ενημέρωσης και νομικής υποστήριξης AMEAGREEK, θα καλύπτει τόσο ιατρικά όσο και νοσηλευτικά περιστατικά, προσφέροντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τις υπηρεσίες του, ακόμα και κατ’ οίκον. Θα στελεχώνεται επίσης, από έμπειρο δικηγόρο γνώστη της Ελληνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΕΣ συμβουλές για χορήγηση επιδομάτων Αναπηρίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει μεγάλη ανάγκη τόσο από ιατρικό προσωπικό που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού που θα δίνατε να προσφέρει και κατ’ οίκον υποστήριξη. Για να λειτουργήσει σωστά το γραφείο υπάρχει και ανάγκη φαρμακευτικού υλικού. Επειδή το φορτίο είναι μεγάλο και η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στα μέλη της Μ.Κ.Ο. να καλύψουν όλες τις ανάγκες αναζητούνται παράλληλα χορηγοί που θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται.

«Επειδή όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή που ήδη έχουμε ξεκινήσει και να συνεργαστούμε σε κάτι δημιουργικό αποσκοπώντας στο: Από την Αναπηρία της Ενημέρωσης στην Ενημέρωση για την Αναπηρία», σημειώνουν με νόημα από το ameagreek.

Λίγα λόγια για το γραφείο:

Εκτός των άλλων, στο γραφείο θα λειτουργεί Τηλεφωνική γραμμή για ΑΜΕΑ Πανελλαδικά σε 12ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και η κλήση θα είναι δωρεάν από καρτοτηλέφωνα και κινητά.

Το Γραφείο όπως και η τηλεφωνική γραμμή θα στελεχώνεται από:

1.Έμπειρο δικηγόρο γνώστη της Ελληνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για χορήγηση επιδομάτων Αναπηρίας από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία & στεγαστικών δανείων από τράπεζες, καθώς & θεμάτων Επαγγελματικής Αποκαταστάσεως.

2. Κοινωνικό σύμβουλο – Ψυχολόγο για οποιαδήποτε συμβουλή σε αμέα , γονείς εκπαιδευτικούς.

Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες θα είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.

Οι βασικότερες δράσεις του Γραφείου θα είναι:

Καταγραφή ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών που έχουν σχέση με ΑΜΕΑ

Ψυχολογική Στήριξη σε παιδιά και εφήβους, Ενήλικες και συμβουλευτική σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διεκπεραίωση αιτημάτων για ιατρικά θέματα. Άμεση υποστήριξη

κατ οίκων από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εθελοντών

Παροχή πληροφόρησης και κατευθύνσεων για νομικά θέματα όπως π.χ

Συντάξεις, επιδόματα, Παροχές

Ποιος θα μπορεί να καλέσει στη Γραμμή ή να Επισκεφτεί το γραφείο;

Αμέα

Γονείς/ενήλικες

Εκπαιδευτικοί

Υπηρεσίες/Φορείς

Το ειδησεογραφικό site για τα άτομα με αναπηρία

Στην όλη προσπάθεια συμβάλει με τη λειτουργία του, το www.ameagreek.gr που πρόκειται για το δημοφιλέστερο portal αναπηρίας στην Ελλάδα (σ.σ. αναφέρεται σε όλες της Αναπηρίες). Το ameagreek.gr, είναι μια πλατφόρμα ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος όπου λειτουργεί φιλοξενώντας και τον ραδιοφωνικό σταθμό που παίζει ποιοτική μουσική όλο το 24ωρο (playlist που φτιάχνεται καθημερινά από ΑΜΕΑ από το σπίτι τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ή του Εξωτερικού).

Ακροατές του διαδικτυακού ραδιοφώνου είναι τα μέλη απ’ όλους τους συλλόγους ΑΜΕΑ της ελληνικής επικρατείας.

Επίσης, μεταξύ των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, προσφέρει πληροφορίες για όλα τα ξενοδοχεία (προσβάσιμα στους ΑΜΕΑ), δωρεάν νομικές συμβουλές, νομοσχέδια, πληροφορίες για τις εφημερίες φαρμακείων, εφημερεύοντα νοσοκομεία, βοηθούς/οδηγούς για τις εξόδους καθώς επίσης και συνέδρια/ημερίδες/εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και ό,τι άλλο αναφέρεται σε Α.Μ.Ε.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: 6974644003 (κ. Γαρύφαλλο Μιχαήλ)

Keywords
Τυχαία Θέματα