Σύνοδος Ε.Ε. με κεντρικό θέμα την κατάσταση στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, που οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία δεν… λένε να σταματήσουν, πραγματοποιείται σήμερα Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία στο Κίεβο, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι εμπορικές σχέσεις των δυο πλευρών.

Στο Κίεβο θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η Ουκρανία επιθυμεί η ειρηνευτική αποστολή της Ε.Ε. να συνδράμει στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που έχει συμφωνηθεί με τους φιλορώσους αντάρτες. Ωστόσο, η ΕΕ είναι απρόθυμη να συμφωνήσει σε μία τέτοια αποστολή. Από την πλευρά της η ΕΕ επιθυμεί να εφαρμόσει η Ουκρανία οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρέη, τον πληθωρισμό και τη διαφθορά.

Εξάλλου, χθες, Κυριακή σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στο χωριό Σιρόκινε, κοντά στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) πρόκειται για τον «πλέον έντονο» βομβαρδισμό αφότου ξεκίνησαν, στα μέσα Φεβρουαρίου, οι μάχες γύρω από το χωριό.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο ΟΑΣΕ κατέγραψε από δύο σημεία παρατήρησης που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του Σιρόκινε 69 βολές από άρματα μάχης, 191 από όλμους 83 χιλιοστών και 153 βολές από όλμους 120 χιλιοστών.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα