«Σύννεφα» στο ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης της Αρ. Πρωτοβουλίας

Μια «ανάσα» πριν το «κλείδωμα» του νέου –σκληρού- πακέτου μέτρων, οι αντιδράσεις και οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται προκαλώντας πονοκέφαλο στον πρόεδρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μαζικής αποχώρησης σε περίπτωση που δεν εισακουστούν από την ηγεσία του κόμματος.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας,

Γ.Παναγιωτακόπουλος στην πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών, ζήτησε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και καταγγελία των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες «οδηγούν σε μαζική φτωχοποίηση και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας»

Ο κος Παναγιωτακόπουλος σχολίασε ότι «υποστηρίξαμε ότι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο των εντολών των εκβιαστών - δανειστών θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση μαζικής φτωχοποίησης, πλήρους εξάρτησης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά τραπεζικά κεφάλαια, ολοκληρωτικής εκποίησης, της δημόσιας περιουσίας».

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας η «οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις με κεντρικό άξονα τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας μας, χωρίς "επισκέπτες" και "αλεξιπτωτιστές"».

Στη συγκεκριμένη συνάντηση στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, σχολιάστηκε έντονα η εμφάνιση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος είναι από τους πρώτους που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει οριζόντια μέτρα.

Η πρόταση του κου Σκανδαλίδη να αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του και για το αν θα πρέπει να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση των μέτρων υιοθετήθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα