Συνετρίβη στο Σινά το ρωσικό αεροσκάφος που είχε χαθεί από τα ραντάρ – Μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα

Συνετρίβη τελικά το ρωσικό αεροσκάφος που είχε χαθεί νωρίς σήμερα το πρωί από τα ραντάρ στην περιοχή του Σινά. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 200 επιβάτες, εκτελούσε πτήση από το Σάρμ Ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη και λίγο μετά την απογείωσή του συνετρίβη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ συγκάλεσε έκτακτη

σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με σκοπό να οργανωθεί άμεσα μια επιχείρηση των ειδικών ομάδων στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A-321 και επισημαίνουν ότι μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροπλάνο ανήκε στον στόλο της Κogalymavia (ή Κοlavia), μιας μικρής εταιρείας με έδρα τη Σιβηρία και επρόκειτο για την πτήση 7K9268 που χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τις 8:30 το πρωί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο διάστημα της μιας ώρας που μεσολάβησε από την στιγμή που χάθηκε από τα ραντάρ μέχρι τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι έχει συντριβεί το αεροσκάφος, υπήρχαν επαφές των αιγυπτιακών αρχών με τις αντίστοιχες αρχές σε Ισραήλ, Κύπρο και Τουρκία για να διαπιστωθεί τι έχει γίνει,

Μάλιστα είχε κάποια στιγμή μεταδοθεί από τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι τελικά το στίγμα του αεροσκάφους είχε βρεθεί και ότι συνέχιζε κανονικά την πορεία του προς τον εναέριο χώρο της Κύπρου. Τελικά το τραγικό γεγονός επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα και τώρα οι αρχές με την υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων σπεύδουν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες τζιχαντιστών που δρουν εκεί, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να βρουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα