Συνέντευξη Τύπου και ένταση στην Ακρόπολη για τον Κ. Σακκά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, που αρχίζουν να παίρνουν μορφή «χιονοστιβάδας», για την παρατεταμένη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί και είναι απεργός πείνας για 37η μέρα.

Σήμερα, επικράτησε ένταση το μεσημέρι στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης μεταξύ αστυνομικών και ομάδας αναρχικών, καθώς ομάδα περίπου 100 ατόμων θέλησαν να ανέβουν στην Πνύκα και να κρεμάσουν πανό συμπαράστασης στον Κώστα Σακκά, με συνέπεια να εμποδιστούν από την Αστυνομία

και να ακολουθήσουν προσαγωγές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ένταση επικράτησε και στο Θησείο όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ επιτέθηκαν σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Σακκά.

Στο πλευρό του Σακκά αποφάσισαν να ταχθούν εμπράκτως δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, πολιτικοί, φορείς, σύλλογοι και πρώην κρατούμενοι, μερικοί εκ των οποίων πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου.

Μάλιστα, ομάδα πολιτών προειδοποίησε ότι εάν έως τη Δευτέρα δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών επί του αιτήματος αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας. Σημειώνεται, πως το Συμβούλιο Εφετών, που επρόκειτο να λάβει απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης του Σακκά χθες, Τρίτη, ανέβαλε τη συνεδρίαση για αύριο, Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα