Συνελήφθησαν στο παρά πέντε Βούλγαροι που εξαπατούσαν πολίτες

Λίγο πριν περάσουν τον Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας και διαφύγουν στη Βουλγαρία, έχοντας μαζί τους τα χρήματα και τις λίρες που είχαν υφαρπάξει από θύμα τους, στη συνελήφθη ένα ζευγάρι Βουλγάρων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για μέλη μιας από τις αμέτρητες συμμορίες που ειδικεύονται στην εξαπάτηση πολιτών στην Ελλάδα, με τους εγκέφαλους να κινούν τα… τηλεφωνικά νήματα της απάτης, εμφανιζόμενοι στα ανύποπτα θύματα, άλλοτε σαν

αστυνομικοί, άλλοτε σαν γιατροί. Αυτή τη φορά εμφανίζονταν σαν «αστυνομικοί της Τροχαίας». Και η υπόσχεση που έδιναν στους εξαπατημένους, η …υπόθαλψη των, δήθεν, υπευθύνων οδηγών, στενών συγγενικών προσώπων των θυμάτων, θανατηφόρων δυστυχημάτων, υπό την προϋπόθεση καταβολής μεγάλων ποσών. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, τρεις περιπτώσεις απάτης εκ των οποίων μία τετελεσμένη και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών στην πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας μία αλλοδαπή και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται. «Ειδικότερα», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη ημεδαπή και προσποιούμενος τον αστυνομικό, υπό το πρόσχημα ότι προτίθενται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, την έπεισε να τοποθετήσει σε αύλειο χώρο Ιερού Ναού μία σακούλα που περιείχε χρηματικό ποσό, τιμαλφή και λίρες, η οποία παρελήφθη από την δράστιδα.

Πάνω στην έξοδο

Μετά από αναζητήσεις και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας τους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο προκειμένου πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα». Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες στην Καβάλα, οι προαναφερόμενοι δράστες μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής, συνεργούς τους, διέπραξαν, με την ίδια μέθοδο, δύο απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα, τιμαλφή και λίρες, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα. Τέλος, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα