Συνελήφθη σπείρα ληστών και διαρρηκτών

Οι άνδρες της Ασφαλείας αναζητούσαν τα ίχνη της σπείρας που είχε ληστέψει μια ηλικιωμένη και το γιο της στην Αχαράβη της Κέρκυρας και όταν εξιχνίασαν τη ληστεία διαπίστωσαν ότι ο Αλβανός αρχηγός της σπείρας είχε διαπράξει και πέντε διαρρήξεις στο νησί.

Οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί ηλικίας 22, 26 και 29 χρόνων και ο 29χρονος Έλληνας συνεργός τους είχαν εισβάλει στις 9 Μαρτίου του 2013 το πρωί στο σπίτι της 73χρονης γυναίκας και την είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή δύο μαχαιριών, μαζί με τον 58χρονο γιο της. Άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή και εξαφανίστηκαν. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν

τα στοιχεία των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και οπλοχρησία σε βαθμό κακουργήματος που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Όμως, ο 29χρονος Αλβανός «χρεώθηκε» και πέντε διαρρήξεις, η πρώτη από τις οποίες είχε γίνει σε σπίτι στην πόλη της Κέρκυρας στις 9 Νοεμβρίου του 2012 με λεία μετρητά ύψους 10.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και έναν φορητό υπολογιστή. Οι άλλες τέσσερις είχαν γίνει στην Κασσιώπη: σε εμπορική επιχείρηση από την οποία άρπαξε 5.000 ευρώ στις 13 Φεβρουαρίου 2013, σε σπίτι απ’ όπου έκλεψε διάφορα χρυσαφικά στις 4 Απριλίου 2013, σε άλλο ένα σπίτι με λεία χρυσαφικά, ρολόγια και στις 10 Δεκεμβρίου 2013 και σε ένα καφενείο από το οποίο άρπαξε 1.200 ευρώ, τσιγάρα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας συνολικής αξίας 1.700 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα