Συνελήφθη ο γιατρός που έκανε τις επεμβάσεις στείρωσης στην Ινδία

Στη σύλληψη του γιατρού, ο οποίος πραγματοποίησε τις επεμβάσεις στείρωσης από τις οποίες πέθαναν 13 γυναίκες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που προωθούν οι αρχές στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ της Ινδίας.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, ο δρ. ΡΚ Γκούπτα, είχε μάλιστα βραβευτεί από τον υπουργό Υγείας Αμαρ Αγκαργουόλ στις αρχές του έτους, κατά τους εορτασμούς της Ημέρας της Δημοκρατίας της Ινδίας, για το ρεκόρ των 50.000 χειρουργικών επεμβάσεων που είχε κάνει στην καριέρα του.

Ο Γκούπτα και ο βοηθός του πραγματοποίησαν

τις επεμβάσεις το Σάββατο σε 83 γυναίκες στο χωριό Πεντάρι της περιοχής Μπιλάσπουρ. Δύο ακόμη γυναίκες πέθαναν έπειτα από επέμβαση στείρωσης σε άλλη κλινική του ίδιου κρατιδίου. Συνολικά περισσότερες από 90 γυναίκες εξακολουθούν να νοσηλεύονται–πολλές σε κρίσιμη κατάσταση -έπειτα από τέτοιες επεμβάσεις στις δύο αυτές κλινικές.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους θανάτους των γυναικών πραγματοποιήθηκαν χθες στο Τσατίσγκαρ και η τοπική κυβέρνηση διέταξε τη διενέργεια έρευνας. Ακόμη, πάντως, δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τους θανάτους. Ο δρ Γκούπτα τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα, και την Τετάρτη το βράδυ συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χειρούργησε 83 γυναίκες μέσα σε πέντε ώρες, ενώ ο κυβερνητικός κανονισμός προβλέπει ως μέγιστο αριθμό επεμβάσεων την ημέρα τις 35.

Keywords
Τυχαία Θέματα