Συνελήφθη αρχηγός σπείρας, που είχε διαπράξει 1 δολοφονία και 22 ένοπλες ληστείες

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» σπείρας ληστών, που δρούσε τους τελευταίους τέσσερις τουλάχιστον μήνες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η εν λόγω σπείρα έχει διαπράξει μια ανθρωποκτονία και σωρεία βίαιων ενόπλων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.

Πρόκειται για έναν 31χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε συγκροτήσει,

ενέχεται στην ανθρωποκτονία 68χρονου την 22-01-2012 στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, καθώς επίσης και σε 22 ένοπλες ληστείες και τέσσερις διακεκριμένες κλοπές.

Η σύλληψη του έγινε την Τρίτη το μεσημέρι στην Πεντέλη Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, που είχε ο ίδιος συστήσει το τελευταίο τουλάχιστον τετράμηνο. Η εγκληματική ομάδα διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, ενώ συμμετείχε άγνωστος αριθμός μελών – συνεργών του, που λειτουργούσαν με διαφορετική σύνθεση και προκαθορισμένους ρόλους, κατά περίπτωση.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» περιοχές της Αττικής και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε ληστεία σε περιοχή της Κέρκυρας, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Οι δράστες επέλεγαν σπίτια σε απομονωμένες περιοχές, ενώ η επιλογή των στόχων τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.

Επεδείκνυαν μάλιστα ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σκεπάρνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα καθώς και πυροβόλα όπλα, ενώ σε πολλά περιστατικά έκαναν σκόπιμα αισθητή την παρουσία τους στον περιβάλλοντα χώρο των οικιών και στη συνέχεια, όταν οι ένοικοι έβγαιναν από τα σπίτια, τους ακινητοποιούσαν και τους λήστευαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

- Ανθρωποκτονία την 22-01-2012 το βράδυ στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας από τρεις δράστες, ένας από τους οποίους πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ημεδαπό

- Ένοπλη ληστεία σε σπίτι, σε βάρος 69χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 01-10-2011 στη Συκάμινο Αττικής.

- Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 58χρονης ημεδαπής, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 02-10-2011, στον Αυλώνα Αττικής.

- Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 68χρονης ημεδαπής που συνέβη νωρίς το πρωί της 02-10-2011 στο Μίλεσι Αττικής.

- Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 54 και 25 ετών αντίστοιχα, που συνέβη νωρίς το πρωί της 17-10-2011 στο Χαλκούτσι Ωρωπού Αττικής.

- Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 39χρονου ημ

Keywords
Τυχαία Θέματα