Συνελήφθη 32χρονος που πωλούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα

Μια απίστευτη απάτη είχε στήσει 32χρονος που πουλούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Ο δράστης συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στον Ασπρόπυργο, για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας ο 32χρονος παρουσιαζόταν στους υποψήφιους αγοραστές ως εξουσιοδοτημένος υπάλληλος εταιρειών εκμίσθωσης αυτοκινήτων, που είχε αναλάβει την εκποίησή τους και τους παρουσιάζε αυτοκίνητα τελευταίας κυκλοφορίας,

πραγματικές ευκαιρίες. Τα πουλούσε στο μισό της αγοραστικής τους αξίας προκειμένου να δελεάσει τα θύματά του.

Όπως προέκυψε, τα αυτοκίνητα που διέθετε προς πώληση τα είχε υπεξαιρέσει από εταιρείες εκμίσθωσης αυτοκινήτων, από τις οποίες τα είχε ενοικιάσει με συμφωνητικό βραχυχρόνιας εκμίσθωσης.

Για τη μεταβίβαση των οχημάτων, ο 32χρονος εφοδίαζε τους αγοραστές με πλαστά δικαιολογητικά (άδειες κυκλοφορίας, αποδείξεις είσπραξης κλπ), που κατήρτιζε ό ίδιος. Στις πράξεις του αυτές χρησιμοποιούσε και άγνωστο συνεργό του που αναζητείται.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος με το συνεργό του εξαπάτησαν με αυτόν τον τρόπο εννέα πολίτες.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα