Συνεδριάζει το Eurogroup με το βλέμμα στη μετά το μνημόνιο εποχή

Έχοντας ως βασικό θέμα την κατάσταση που θα υπάρξει στην μετά το μνημόνιο εποχή για την Ελλάδα, συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, τη μορφή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ενώ τονίζεται ότι για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση από την τρόικα.

Στόχος,

τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης, όσο και των ευρωπαίων, είναι να υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 8 Δεκεμβρίου, ενώ εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε στην Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές καθώς η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος του 2014, ενώ χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας μπορεί η χώρα μας να πάρει χρήματα μόνο από το ΔΝΤ, το πρόγραμμα του οποίου τελειώνει τον Μάρτιο του 2015.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα είναι θετικό για την Ελλάδα και υπάρχει πρόθεση για συνολική συμφωνία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει την δυνατότητα στις αγορές να δουν με περισσότερη εμπιστοσύνη την χρηματοδότηση της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα