Συνεδριάζει την Πέμπτη (12/6) η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με κύριο θέμα τη διαμόρφωση του μετεκλογικού πολιτικού σκηνικού, καθώς και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και τον ανασχηματισμό και την έκθεση του ΔΝΤ θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη (12/6) η κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,

στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Τη συνεδρίαση, που είναι η πρώτη μετά τις εκλογές, θα ανοίξει με εισήγηση του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη.

Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στην Κ.Ο. και στη συνέχεια στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου, θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων (που ήδη συζητούνται στις κομματικές οργανώσεις) και τον πολιτικό του σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα