Συνεδριάζει η διοίκηση για απολογισμό και μπάτζετ!

Το απόγευμα εκτός απροόπτου θα βρεθούν στο «παλατάκι» τα μέλη της διοίκησης και έγινε χθες επικοινωνία μεταξύ τους ώστε να υπάρξει απαρτία αφού πρόκειται για μία σημαντική (τακτική) συνεδρίαση του ΔΣ, περί των οικονομικών.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς θέλει να γίνει ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2013 όπως ορίζει ο Νόμος περί ανωνύμων εταιρειών, ενώ μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης θέλουν να προετοιμαστούν για τις ανακοινώσεις που θα κάνουν στην συν. Τύπου που προγραμματίζουν για τα τέλη της εβδομάδας περί απολογισμού οικονομικής χρήσης της περασμένης περιόδου (1/7/12-30/6/2013). Κι αν για

την τελευταία υπάρχουν και «χαμόγελα» καθώς το πρόσημο είναι θετικό και η εξυγίανση προχώρησε, από την άλλη άρχισαν να σκέφτονται και να «βλέπουν» τις αναπόφευκτες μάλλον υπερβάσεις στο μπάτζετ της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται. Γιατί οι πρόσθετες υποχρεώσεις στο Eurocup «αναγκάζουν» την ομάδα να ενισχυθεί και να καλύψει όλες τις απαιτήσεις της με επιπλέον δαπάνες ή και με αυξήσεις στα κονδύλια που διέθετε μέχρι πέρσι. Ακριβέστερα, από τα 240.000 € στα οποία «κατέληξε» το μπάτζετ μετά την αποχώρηση των Μαγκράθ και Χαριτόπουλου, υπολογίζεται ότι η ομάδα θα «κοστίσει» στη νέα σεζόν τουλάχιστον 350-360.000 € και ήδη γίνεται συζήτηση μεταξύ διοικούντων και αγωνιστικού ώστε να μην ξεφύγει περισσότερο και για να μην φθάσει επ’ ουδενί στο δυσθεώρητο φράγμα των 400.000 €.

Γιατί απλούστατα, όσα έσοδα κι αν μοιάζουν εξασφαλισμένα, υπάρχουν τα πρόσθετα «βάρη» της Ευρώπης, αλλά και οι πολύ μεγάλες υποχρεώσεις της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και στα «παλιά χρέη» προς το Δημόσιο. Και προς το παρόν – μέχρι την έναρξη της νέας περιόδου - η ομάδα δεν μπορεί να βρει επιπλέον πηγές χρηματοδότησης. Καίρια παράμετρος για το μπάτζετ του αγωνιστικού παραμένει και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος γιατί αν μείνει δε θα προκαλέσει …αύξηση στο μπάτζετ, η οποία θα είναι αναγκαστική αν ο «Λάζος» δεν συνεργαστεί στην επόμενη σεζόν με την ομάδα και προκειμένου να αποκτηθεί ένας καλός σέντερ, θα χρειαστούν περισσότερα από όσα έπαιρνε φέτος ο Παπαδόπουλος. Προς το παρόν, η διοίκηση έχει να διαχειριστεί συμφωνίες (υπάρχοντα συμβόλαια και ανανεώσεις) για Τσόχλα, Χαραλαμπίδη, Χρυσικόπουλο, Κασελάκη, Δέδα, Μαργαρίτη, Τσαϊρέλη και Καλλέ 230.000 €, ενώ με το «Λάζο» το σύνολο φθάνει τις 280.000 €. Αφού θα αποκτηθούν και δύο ακόμη τουλάχιστον περιφερειακοί (και δη ξένοι) με κόστος έως 80.000 € μαζί, το τελικό «πακέτο» θα κοστίζεις 360.000 €. Με ξένο αντί «Λάζου», ανεβαίνει ανησυχητικά…

Χρονοδιάγραμμα για τα διαρκείας

Στη συνεδρίαση του ΔΣ θα συζητηθούν και οι προτάσεις που υπάρχουν εντός της ΚΑΕ για τα διαρκείας της νέας περιόδου. Εχει γίνει μία προεργασία από στελέχη της διοίκησης, αλλά πλέον θα γίνει ένας αρχικός καταρτισμός τιμών και προσφορών, ενώ μπορεί να οριοθετηθεί και ένα χρονοδιάγραμμα για τη διάθεσή τους, με έναρξη πωλήσεων πριν ή αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στη βασική τιμή που θα κυμαίνεται περί τα 100 € θα περιλαμβάνονται και οι αγώνες του α΄ γύρου του Eurocup, ενώ θα υπάρχουν και “πακέτα” χωρίς την Ευρώπη, οικογενειακά, συνδεσμικά αλλά και για διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Τακτοποιούνται οι συμφωνίες με το σταφ

Μέλημα της διοίκησης, πλην των παικτών που πρέπει να υπογράψουν, είναι να τακτοποιηθούν και εκκρεμότητες σχετικές με το τεχνικό «σταφ», καθώς οι συμβάσεις των μελών του – πλην του χεντ κόουτς – έχουν ολοκληρωθεί την περασμένη άνοιξη. Εχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο κάποιες τηλεφωνικές συζητήσεις για τις ανανεώσεις με τους Χάρη Μαρκόπουλο και Παντελή Μπούτσκο και πιθανότατα αυτή την εβδομάδα θα «κλείσουν» τα θέματα των βοηθών του Σούλη Μαρκόπουλου που θα πρέπει να είναι παρόντες κανονικά στην «πρώτη» για προετοιμασία, στις 19 Αυγούστου. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ο Χάρης Μαρκόπουλος έστω και χωρίς σύμβαση εξακολούθησε να δουλεύει για θέματα της ομάδας όλο αυτό τον καιρό.

Πληρώνει την εφορία

Στην ΚΑΕ έχουν κάνει το «κουμάντο» τους και δε θα χρειαστεί να ψάξουν αυτή τη φορά για τις 26.000 € περίπου θα πρέπει μέχρι αύριο ή το αργότερο μέχρι μεθαύριο να πληρωθεί στην Εφορία ως δόση της ρύθμισης των παλαιών χρεών. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει όμως τον επόμενο μήνα, καθώς θα πρέπει να πληρωθούν δύο δόσεις μαζί για την εξασφάλιση και φορολογικής ενημερότητας που είναι απαραίτητη για τη συμπλήρωση του φακέλου αδειοδότησης της ΚΑΕ από την ΕΕΑ. Και στο «παλατάκι» ελπίζουν ότι μέσα στον Αύγουστο θα μπορέσουν να εισπράξουν χρήματα από τα καθυστερούμενα της (πρώην) ΕΡΤ για τα «τηλεοπτικά» του προηγούμενου πρωταθλήματος, για να καλύψουν την «διπλή» δαπάνη στην Εφορία.

πηγη paokplanet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα