Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο ακόμη να μην έχει προχωρήσει στην ουσία της δίκης, καθώς διαδικαστικά ζητήματα ακόμη απασχολούν την έδρα.

Αυτή τη φορά οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς των θυμάτων και τα θύματα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Αξιοσημείωτο, πως η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά διαφοροποιήθηκε λέγοντας

πως δεν θα προβάλλει καμία αντίρρηση στην παράσταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα. «Σεβόμαστε βαθειά την οικογένεια Φύσσα και την συμπονούμε» είπε ο συνήγορος για να παρέμβει η μητέρα του Παύλου Φύσσα λέγοντάς του: «Να συμπονέσεις τον εαυτό σου».

Όπως είναι γνωστό θύματα αλλά και συγγενείς θυμάτων της αξιόποινης δράσης των κατηγορουμένων έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων όσων κάθονται στο εδώλιο για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε ως προς το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Κατά τα άλλα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ξεκαθάρισε και το τι μέλει γενέσθαι με την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης. Όπως είπε στο διάστημα που μεσολάβησε υπέβαλε δύο αιτήσεις στον προϊστάμενο του εφετείου Δημήτρη Μόκκα ζητώντας την μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του εφετείου.

Η απάντησή του ήταν αρνητική και ως εκ τούτου η δίκη μέχρι τον Σεπτέμβριο που ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα είναι έτοιμη νέα αίθουσα στο εφετείο η διαδικασία θα εξελίσσεται στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα κάποιες φορές η εκδίκαση της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή θα συμπίπτει με τη δίκη για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς. Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια της τελευταίας συνεδρίασης που συνέπεσαν χρονικά οι δύο δίκες η πρόεδρος έχει ζητήσει από την αστυνομία να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τη διεξαγωγή της δίκης.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα