Συνεχίζεται ο μαραθώνιος συζητήσεων με την τρόικα

Προς την τελική συμφωνία βρίσκονται οι συνομιλίες της Ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Οι ρυθμίσεις προς τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών συνεχίζεται, με τις ελληνικές θέσεις να κερδίζουν πόντους.

Σήμερα, Δευτέρα, 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των επικεφαλής

της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Στεργίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κωτίδου, ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από την πλευρά των δανειστών, εκτός των Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), μετέχουν και 13 τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.

Ρύθμιση δανείων

«Η τρόικα φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω για την ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έρχεται πιο κοντά σε εμάς» ανέφερε μετά τη σύσκεψη στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης. «Εμείς δεν κάνουμε πίσω γιατί δεν θα έχει νόημα η ρύθμιση. Αύριο νέα συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια» πρόσθεσε.

Ασφαλιστικές εισφορές

Στο τραπέζι και το θέμα της ρύθμισης προς τα Ταμεία με στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου να αναφέρει μετά το πέρας των συνομιλιών: «Εξελίσσεται θετικά το πράγμα. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία αλλά είμαστε στο δρόμο για συμφωνία. Μας ικανοποιεί η θετική υποδοχή μίας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα ταμεία πρότασης. Δεν έχουμε αντίρρηση να είναι κοινής λογικής ρύθμιση αλά δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν την Τρίτη το πρωί οι ρυθμίσεις τόσο για τις οφειλές προς τις ΔΟΥ όσο και προς τα Ταμεία σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Βλέπει τους εκπροσώπους των δανειστών μας ο Σαμαράς

Όπως έγινε γνωστό, με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, στις 18:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Κουβέλη

Στο μεταξύ, σήμερα (Δευτέρα) ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που συζητά με την τρόικα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης επέμεινε και εξήγησε στον πρωθυπουργό τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ για την παράταση καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ, τόνισε ότι επιβάλλεται η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και η τήρηση και εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, όπως έχει σχεδιάσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα