Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για να μη μετρά το έλλειμμα στην παιδεία

Η πρωτοβουλία για διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής, με τίτλο «Η εκπαίδευση αξίζει! Μην την υπολογίζεις στο έλλειμμα!», που ξεκίνησε από έλληνες πολίτες – μέλη « του ΔΙΚΤΥΟΥ για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» www.todiktio.eu, συνεχίζει την προσπάθεια για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για αυτόν τον σκοπό.

Η πρωτοβουλία έγινε επίσημα αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 6 Αυγούστου.

«Το Δίκτυο» ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή με στόχο να δοθεί προτεραιότητα στην παιδεία τόσο από την Ευρώπη

όσο και από κάθε χώρα, ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης που επιτείνει τις ανισότητες στο εσωτερικό των κοινωνιών αλλά και μεταξύ των χωρών. Για να γίνει η πολιτική αυτή συγκεκριμένη το ΔΙΚΤΥΟ προτείνει να εξαιρείται από το δημοσιονομικό έλλειμμα το ποσοστό των δαπανών για την εκπαίδευση κάθε εθνικού προϋπολογισμού, που υπολείπεται του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης τα τελευταία 5 χρόνια, με την συγκέντρωση των αναγκαίων 1.000.000 υπογραφών Ευρωπαίων πολιτών!

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει δυνατότητα αύξησης των δαπανών για την παιδεία κατά 1,5% του ΑΕΠ περίπου, που αντιστοιχεί σε αύξηση 50% περίπου του σημερινού προϋπολογισμού για την παιδεία.

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ sign up: http://invest-in-edugation.eu/ και να προωθήσετε την Πρωτοβουλία μέσα από τα παρακάτω social media:

FACEBOOK Like and share this page: https://www.facebook.com/ investineducationeu

TWIITTER Follow and re-tweet this link: https://twitter.com/invest_in_ Edu

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία υπάρχουν στη σελίδα του «Δίκτυο για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» www.todiktio.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα