Συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου Κοτοπάξι στο Εκουαδόρ

Αυξημένη είναι η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Εκουαδόρ όπου έχει εκραγεί το ηφαίστειο Κοτοπάξι, το οποίο ουσιαστικά με την δραστηριότητα του απειλεί μια περιοχή στην οποία κατοικούν περίπου 325.000 άνθρωποι. Μάλιστα ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου η δραστηριότητα ξεκίνησε την Παρασκευή εκτοξεύοντας στάχτη σε ύψος δέκα χιλιομέτρων.
Η αξιωματούχος φυσικών καταστροφών του Εκουαδόρ,

Μαρία ντελ Πιλάρ Κορνέχο, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της εκτόξευσης στάχτης από το ηφαίστειο εξαρτώνται από τους ανέμους της περιοχής, ενώ όπως έγινε γνωστό εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πλαγιές του Κοτοπάξι.

Οι πληροφορίες πάντως από την περιοχή είναι δύσκολες καθώς ο πρόεδρος του Εκουαδόρ εξέδωσε απαγόρευση στην αναφορά πληροφοριών που δεν προέρχονται από επίσημες πηγές, ισχυριζόμενος πως αυτή η απαγόρευση στον Τύπο έγινε για να εγγυηθεί η ασφάλεια των πολιτών γύρω από το ηφαίστειο.
«Το πιο σημαντικό είναι να μη δημιουργηθεί περιττός πανικός στον πληθυσμό, και όχι να δημιουργηθεί μία υπερβολική και αδικαιολόγητη ηρεμία», δήλωσε ο Φερνάντο Αλβαράδο, Υπουργός Επικοινωνιών της νοτιοαμερικανικής χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα